Pogoda jutro Pogoda Poznań
1910
Reklama
Pożar w gostyńskiej Spółdzielni Mleczarskiej
KaT | aktualizacja: Piątek, 4 2021 roku, godzina 16: 1

Na miejscu pracuje 7 zastępów strażaków.

Pożar w gostyńskiej Spółdzielni Mleczarskiej
fot. Gostyn24.pl / Print Screen

Straż pożarna zgłoszenie o pożarze dostała około 12.20. - Z naszych ustaleń wynika, że do pożaru doszło w wieży, w której składowany jest proszek wykorzystywany do produkcji wyrobów mleczarskich - mówi nam dyżurny wielkopolskich strażaków.

Przed przyjazdem strażaków z obiektu ewakuowało się 15 pracowników. - Nikt nie ucierpiał. Akcja cały czas trwa - dodaje.

Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu produkuje m.in. mleka zagęszczone, śmietanki oraz mleko w proszku.

[facebookpost]https://www.facebook.com/gostyn24/videos/1187127285040962[/facebookpost]

NAJPOPULARNIEJSZE WIADOMOŚCI
Pożar lokalu gastronomicznego na ulicy Kościelnej
Po godzinie dziewiętnastej straż pożarna została wezwana do pożaru lokalu gastronomicznego ZUOM na ulicy Kościelnej. Na miejscu pracuje pięć zastępów straży pożarnej.
więcejCzytaj więcej | Środa, 2017.11.15 19:55
W środę zamieszki w centrum? Montują dodatkowe kamery, będzie policja
W środę wieczorem w pubie przy ulicy Strzałowej na Starym Mieście zorganizowane zostanie spotkanie z posłem Ruchu Narodowego. Może tu dojść do starcia Antify z narodowcami.
więcejCzytaj więcej | Wtorek, 2017.11.14 08:02
 
WASZE KOMENTARZE[1]
~pip*: Komentarz usunięty za złamanie regulaminu. IP autora zabezpieczono na potrzeby potencjalnego postępowania policji lub prokuratury.
~Autor: Dobrze, że w wieży składowano proszek do produkcji wyrobów mleczarskich, a nie krowy.
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:23, IP:77.65.89.XXX
ok
7
not ok
2
odpowiedz|usuń
~Autor: proszek wykorzystywany do produkcji wyrobów mleczarskich ?????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ??????????? Krowy dają proszek???
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:27, IP:77.65.94.XXX
ok
3
not ok
7
odpowiedz|usuń
~Autor: Mleko wysuszone jest trwałe i zajmuje kilka % pierwotnej przestrzeni. Podobnie soki pozbawia się wody, żeby zapewnić dostępność przez cały rok i umożliwić efektywne magazynowanie. Soki z koncentratu i mleko z proszku to nic złego.
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:32, IP:46.227.240.XXX
ok
9
not ok
1
odpowiedz|usuń
~Autor: Kiedyś nie dodawano proszku do mleka i kefiru.
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:32, IP:77.65.94.XXX
ok
3
not ok
7
odpowiedz|usuń
~Poznaniak: samo się zapaliło?
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:32, IP:213.241.90.XXX
ok
2
not ok
1
odpowiedz|usuń
~Autor: Nie będzie mleka w tubce, jak żyć...
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:33, IP:85.221.142.XXX
ok
11
not ok
2
odpowiedz|usuń
~Autor: W przemyśle mleczarskim mleko w formie proszku stosuje się już prawie od 100 lat. Proszek otrzymuje się przez odparowanie mleka - jest to czysty produkt bez dodatków.
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:40, IP:79.163.189.XXX
ok
9
not ok
0
odpowiedz|usuń
~Autor: Mleko w proszku: przetwór mleczny uzyskiwany przez odparowanie z pełnego, znormalizowanego lub chudego odtłuszczonego mleka krowiego prawie całej wody, pozostałość wody w proszku mlecznym to ok. 2%. Technologia produkcji mleka w proszku została opracowana w 1855 roku.
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:42, IP:79.163.189.XXX
ok
0
not ok
0
odpowiedz|usuń
~Dżorcz: a ja mam cukier w kostkach
dodano: Piątek, 2021.04.16 13:47, IP:37.47.141.XXX
ok
4
not ok
0
odpowiedz|usuń
~Autor: I wodę w kolanach
dodano: Piątek, 2021.04.16 14:01, IP:2XXX
ok
3
not ok
0
odpowiedz|usuń
~Autor: To tam robią szwindel na mleku
dodano: Piątek, 2021.04.16 14:36, IP:109.173.208.XXX
ok
1
not ok
4
odpowiedz|usuń
~Autor: Po malu, pomalutku niszczenie dowodów na przekręty. Taka to spoleczka mleczarska w Gostyniu...
dodano: Piątek, 2021.04.16 17:48, IP:83.25.244.XXX
ok
0
not ok
2
odpowiedz|usuń
DODAJ KOMENTARZ | Jesteś niezalogowany, Twój nick będzie poprzedzony ~zaloguj | zarejestruj
Liczba znaków do wykorzystania: 1000
Nie jesteś anonimowy, Twoje IP zapisujemy w naszej bazie danych. Dodając komentarz akceptujesz Regulamin Forum
Do poprawnego działania mechanizmu dodawania komentarzy wymagane jest włączenie obsługi ciasteczek.